Nu uppgraderar vi nätet

Med start hösten 2018 uppgraderar vi bredbandsnätet. Läs mer nedan.

Framtidens Bredband kommer att uppgraderas för att tillmötesgå marknadens krav på högre hastigheter och säkrare kommunikation. Uppgraderingen sker i två steg;

1. Vi uppgraderar den tekniska utrustningen i nätet till 1000 Mbit/s. Uppgraderingen påbörjas i oktober 2018 och avslutas sommaren 2019. Se kartan nedan eller klicka HÄR för en överblick områdesvis. Från och med slutet av september kan du söka på din adress nedan och få besked om när i tid just din adress uppgraderas. I samband med byte av utrustning i din fastighet kan det bli ett kort avbrott på dina tjänster. Arbetet kommer ske dagtid på vardagar. Avbrottet är normalt cirka 2 timmar men kan i vissa fall uppgå till 8 timmar.

2. Mediaomvandlarna kommer successivt bytas i samtliga lägenheter/lokaler med start från hösten 2019. Den som efter att adressen är uppgraderad beställer en bredbandstjänst med hastighet över 100 Mbit/s kommer få mediaomvandlaren utbytt utan kostnad i samband med detta. Läs mer här om byte av mediaomvandlare.

Områden 1010.png